Познаем мир вместе
новые СТАТЬИ сайта
популярные бренды одежды из Беларуси

Канон Богородице перед иконой Любечская

Канон Богородице перед иконой Любечской

Акафист Богородице перед иконой Любечская

Молитва Богородице перед иконой Любечская 

День памяти иконы Божьей Матери Любечская:
7 (20) мая

 

Тропарь, глас 4-й

Преблагословенная Царице, Пречистая Дево Богородице, прославльшая град Любеч угодника Твоего преподобнаго Антония Печерскаго рождением и чудотворныя иконы Твоея явлением, молим Тя, Всеблагая: моли за ны рождшагося от Тебе Царя, Христа Бога нашего, и Матерним Твоим к Нему предстательством избави нас от всякаго зла, недуги наша исцели, печали наша утоли и наследники яви нас Царствия Небеснаго, яко Милосердна.

 

Канон, глас 1-й

 

Песнь 1

Ирмос: Твоя победительная десница боголепно в крепости прославися: та бо, Безсмертне, яко всемогущая противныя сотре, израильтяном путь глубины новосоделавшая.

Припев: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Очистим чувствия и узрим в неприступнем Свете Матерь Света, в иконе Своей чудотворней чудесы преславными сияющу и души наша озаряющу, да радуемся, зовуще: радуйся, Мати Господня.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Небеса убо да веселятся, земля же да радуется, зрящи чудеса велия, иконою Приснодевы бываемая, да празднует же град Любеч светло чудотворныя иконы Богоматери день явления, сию почитая, яко стену ограждения.

Слава: Умерщвления предел сломила еси, Владычице, Вечную Жизнь рождши – Христа, Егоже яко Младенца на руку Твоею носила еси, якоже Тя на иконе Твоей святей видим, Дево Всенепорочная.

И ныне: Воскресения мертвых Виновника и Жизнодавца рождшая, Богоблагодатная, еже радуйся от всех родов христианских слышиши, иконою же Твоею святою верныя утешаеши и подвизаеши вопити Тебе: радуйся, Марие Всеблагословенная.

 

Песнь 3

Ирмос: Едине, ведый человеческаго существа немощь и милостивно в не воображся, препояши мя с высоты силою, еже вопити Тебе, Святый, одушевленный храме, неизреченныя славы Твоея, Человеколюбче.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Ныне града Любеча людие исполнишася радости явлением чудотворныя иконы Твоея, Богородице, и празднуют светло праздник Ея явления, яко воистинну торжество Православия и ересей посрамление Твоею силою, Владычице.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Виждь, Чистая, православных соборы, на поклонение чудотворному образу Твоему грядущия. Виждь и нас, грешных, к многоцелебному образу Твоему с любовию припадающих, грехов разрешения и жития исправления просящих, и не лиши нас Матерняго Твоего заступления, Всенепорочная.

Слава: Течет струя чудес независтная от иконы Твоея чистыя, Богородице Дево, от неяже вернии исцеление и утешение приемлют, молящеся тепле зол избавление и велию Твою милость, Пречистая.

И ныне: Всею душею и мыслию смиренною чудеса Твоя славим, Владычице, с любовию предстояще чудотворней Твоей иконе, в нейже залог благоволения Твоего нам даровала еси, Богоневесто. Темже неотступна буди от нас Твоею милостию.

Господи, помилуй (трижды). Слава, и ныне:

 

Седален, глас 2-й

Моления наша, со усердием приносимыя Тебе пред чудотворною иконою Твоею, Богомати Пречистая, милостивно услыши и буди нам покров державен и заступление крепкое от враг видимых и невидимых, предвари и от бед избави нас, Владычице Всеблагая, едина, вскоре предстательствующая.

 

Песнь 4

Ирмос: Гору Тя, благодатию Божиею приосененную, прозорливыма Аввакум усмотрив очима, из Тебе изыти Израилеву провозглашаше Святому во спасение наше и обновление.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Се Пречистыя раб, преподобный Антоний, невидимо грядет к нам от Горних высот сопраздновати с нами день явления чудотворныя иконы Богоматери, еюже отечествие его земное прославися чудесы, в немже славится имя Твое, Марие Богоблагодатная.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Избранник Твой, Госпоже, на горе Печерстей обитель преславну во имя Твое созда и огради, преподобный Антоний, зде же, во отечествии его земнем, прославися чудесы Твой образ святый, Твоим благоволением Владычице.

Слава: Богоотец убо Давид пред сенным ковчегом скакаше, играя, мы же, веселящеся о Твоем заступлении, Дево, Твою чудотворную икону радостно окружаем и сию любезно лобызаем, зовуще: Ты еси наше радование, слава и похвало, Богоневесто.

И ныне: Реку исцелений и источник чудес икону Твою святую по достоянию именуем, Богородице, еюже град Любеч светло красуется, стяжав в себе толикий дар Твоея милости, и благодарно славословит Твое ему заступление.

 

Песнь 5

Ирмос: Просветивый сиянием Пришествия Твоего, Христе, и осветивый Крестом Твоим мира концы, сердца просвети светом Твоего Богоразумия православно поюших Тя.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Безмерное милосердие Твое познаем, Владычице, в чудесех преславных, от иконы Твоея бываемых. Сего ради чествуем ю с любовию и благоговением, и рабски пред нею Тебе вопием: радуйся, радости нашея Виновнице и спасения нашего Ходатаице, Марие Благодатная.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Приступим, вернии, с любовию к чудотворному образу Приснодевы и поклонимся Ему со благоговением, се бо в нем чудес силу проявляет Всеблагая Владычица и вся спасает, с верою несомненною почитающих пречистаго лика Ея подобие.

Слава: Неотступна буди, Владычице, помощию Твоею и заступлением нам, смиренным рабом Твоим, и якоже избраннику Твоему, преподобному Антонию, милость Твою явила еси, сице и нам, во отечествии Его Тя поющим, покажи милосердие Твое неисчетное, в житии нашем и при кончине нас присно заступающи.

И ныне: Певаемая чудеса Твоя, во граде Любечи бывшая, Богоотроковице Дево, удивляют человеков помышления, и верныя влекут на поклонение чудотворному Твоему образу, в немже чудес силу преславно проявила еси, Владычице, на спасение наше и утверждение.

 

Песнь 6

Ирмос: Обыде нас последняя бездна, несть избавляяй, вменихомся, яко овцы заколения. Спаси люди Твоя, Боже наш, Ты бо крепость немотствующих и исправление.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Призри милостивно, Дево, на люди Твоя, пред иконою Твоею честною тепле Тебе молящияся. Сохрани град Твой от всякаго зла, потребная ему подавающи, снабдящи и покрывающи Твоея помощи и заступления ищущи.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Спаса Христа о нас умолити потщися, Богородице, Матернее дерзновение к Нему имущи, простри к Нему руце Твои честнии на умоление, имиже Его яко младенца носила еси, и спаси град и люди, на Тя уповающия.

Слава: Да избавимся от всяких злоключений Твоим предстательством, Богомати Владычице, чтущия верно Твой святый праздник, в немже чудес Твоих множество воспеваем, и, Твоими милостями красящеся, Тя едину скоро Предстательствующую Помощницу именуем.

И ныне: Поем Тя и покланяемся Ти, Богомати Дево, с верою и любовию проповедающе многая и преславная Твоя чудеса, в Любечи иконою Твоею чудотворною явленная. Ты же, яко Милостива сущи, якоже древле отцем нашим, сице и нам, смиренным, щедроты Твоя даруй, заступающи и спасающи нас от всяких бед.

Господи, помилуй (трижды). Слава, и ныне:

 

Кондак, глас 8-й

Притецем, вернии, к многоцелебному образу Заступницы нашея, Богородицы Марии, и, припадающе к нему с любовию, сице рцем: о Всепетая Мати, о Царице Всемилостивая, призри свыше благосердием Твоим на ны, недостойныя, и молитвами угодника Твоего, преподобнаго Антония Печерскаго, яви нам Твоя милости и щедроты: в болезнех исцеление, в скорбех утешение, в бедах скорую помощь нам даруй, и вся ны спаси, на Тя уповающия, да зовем Ти: радуйся, Дево, христиан заступление.

 

Икос

Ангела земнаго и человека Небеснаго, преподобнаго Антония, умолением и Твоим неисчетным милосердием преклоняема, Владычице Преблагая, услыши нас, благоутробно похвальныя песни Тебе приносящих и во умилении глубоцем зовущих Ти: радуйся, Бога Отца Невесто Непорочная; радуйся, Бога Сына Родительнице Неискусобрачная. Радуйся, Бога Духа Святаго селение избранное; радуйся, Пресвятыя Троицы Таиннице Пречестная. Радуйся, ангельских воинств удивление; радуйся, человеческаго рода возвышение. Радуйся, Любеча похвало; радуйся, России славо. Радуйся, надеждо ненадежных; радуйся, врачевство болящих. Радуйся, Утолительнице печалей; радуйся, радосте скорбящих. Радуйся, Дево, христиан заступление.

 

Песнь 7

Ирмос: Тебе, умную, Богородице, пещь, разсмотряем, вернии, якоже бо отроки спасе три Превозносимый, мир обнови, во чреве Твоем всецел, хвальный отцев Бог и препрославлен.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Отроки в пещи халдейстей Избавльшаго плотию родила еси, Дево, и на руку Твоею яко Младенца Того носила еси, с Нимже и на иконе Тя зрим Всепетая, хвальным отцев Богом и препрославленным.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Всех верных собираеши, Владычице, пети Тебе немолчныя хвалы и чудес Твоих множество проповедати велегласно; Ты же, яко Милосердая Мати, не презри и нас, днесь славословящих Тя и рождшагося от Тебе хвальнаго отцев Бога и препрославленнаго.

Слава: Яко воистинну священный и радостный день наста явления святаго и чудотворнаго образа Твоего, Богомати Пречистая, в немже град Любеч духовно веселится и воспевает Твоя чудеса, мы же, покланяющеся Тебе пред всечестною иконою Твоею, радостно созерцаем на Ней рукою Твоею держимаго Предвечнаго Младенца, хвальнаго отцев Бога, и препрославленнаго.

И ныне: Монахов российских первоначальника, преподобнаго Антония Печерскаго, отечествие земное днесь, благоволением Твоим озаренное, Приснодево Марие, со страхом и радостью праздник светел Тебе сотворяет, зовя: Ты еси моя похвала и утверждение, Мати хвальнаго отцев Бога и препрославленнаго.

 

Песнь 8

Ирмос: В пещи отроцы израилевы, якоже в горниле, добротою благочестия чистее злата блещахуся, глаголюще: благословите, вся дела Господня, Господа, пойте и превозносите во вся веки.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Сей святый и светоносный день торжества Богоматери, в немже явление многоцелебнаго Ея образа светло празднуем, верныя и Боголюбивыя души созывает молебныя похвалы Заступнице нашей приносити и радостно к Ней вопити: радуйся, Богородице, от всех родов христианских превозносимая во вся веки.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Прииди, православная Любечская паство, и виждь велие благоутробие Владычицы нашея Богородицы, в явлении иконы Ея Тебе дарованное, от Неяже чудес струи истекают, и знамения благодатная совершаются, и всем щедроты Ея подаются, превозносящим имя Ея святое во вся веки.

Слава: Воззри на нас милостивно, Владычице, предстоящих Тебе с верою и любовию и молящихся Тебе пред пречистым образом Твоим, егоже в Любечи дивно явила еси и чудесы многими прославила еси, сими Православную веру утверждающи и ереси низлагающи, благонравныя же рабы Твоя подвизающи превозносити Тя во вся веки.

И ныне: Приими нишу слезную молитву, Всеблагая, и испроси нам оставление грехов, мирное житие и благую кончину от Господа: вемы бо, вемы воистинну, Дево, яко вся возможна Тебе, аще токмо восхощеши. Темже со упованием крепким поем во славу Твою и превозносим Тя во вся веки.

 

Песнь 9

Ирмос: Образ чистаго рождества Твоего огнепалимая купина показа неопальная; и ныне на нас напастей свирепеющую угасити, молимся, пещь, да Тя, Богородице, непрестанно величаем.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Светися, радуйся, граде Любеч, се бо в Тебе заря чудес возсия – икона Пречистыя Девы; ликуйте Любечстии людие, обретшии залог несомненный благоволения Богоматери, Своею иконою в вас чудодействующей, и по долгу хвалебными гласы Пречистую величайте.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

О, Божественнаго и вселюбезнаго лика Твоего подобие и безмерных чудес от него излияние, Владычице, град Любеч и всю паству его просвещают духовно и щедротами Твоими обогащают ищущих Твоего заступления, Ты бо еси воистинну крепкое наше упование.

Слава: О Мати и Дево, рождшая святых Святейшее Слово! Словес наших хвалебных не презри, имиже чудеса иконы Твоея прославляти дерзаем, смиреннии, но молитв ради угодника Твоего, преподобнаго Антония Печерскаго, на милость к нам преклонися и от всяких бед нас избави, да Тя непрестанно величаем.

И ныне: Да сохраниши, Владычице, град и люди пребыванием в них чудотворныя иконы Твоея осененныя, да спасеши державу Российскую от всякаго злаго нестроения и враг видимых и невидимых. Молим Тя, Всеблагая, сохрани стадо Твое в Православии цело и спаси нас, Тя благоговейно величающих. 

Чтобы оставлять комментарии, используя стандартную форму, необходимо войти или зарегистрироваться.
Так же вы можете оставить комментарий используя форму "Вконтакте"
Закрыть комментарии
Все категории раздела «Православие»
новые РЕЦЕПТЫ сайта
популярные бренды одежды из Беларуси