Познаем мир вместе
новые СТАТЬИ сайта

Канон Богородице перед иконой Рудненская

Канон Богородице перед иконой Рудненская

 

День памяти иконы Божьей Матери Рудненская: 11 (24) июля

 

Тропарь, глас 4-й

К Богородице прилежно ныне притецем, грешнии и смиреннии, и припадем, в покаянии зовуще из глубины души: Владычице, помози, на ны милосердовавши, потщися, погибаем от множества прегрешений, не отврати Твоя рабы тщи. Тя бо и едину надежду имамы.

 

Канон, глас 4-й

 

Песнь 1

Ирмос: Отверзу уста моя, и наполнятся Духа, и слово отрыгну Царице Матери, и явлюся, светло торжествуя, и воспою, радуяся, Тоя чудеса.

Припев: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Пречистая и Преблаженная Владычице Богородице, услыши глас моления моего, умилосердися о мне, грешнем, погибающем, Пречистая Богородице, и вместо печали даруй ми радость, да радуяся, воспеваю Тя, Всесвятая Владычице.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Утиши души моея свирепство, понеже многия скорби и печали нападоша на мя, грешнаго, да не погибну зле, окаянный.

Слава: Ты бо еси моя крепость, и утверждение, и от врагов защищение, и сего ради не боюся вражия прещения, но присно пою Тя и славлю, Всеславная.

И ныне: Напасти, и беды, и скорби многи приидоша на мя и отяготиша мя, и се от всего сердца молю Тя, вопия: избави, Богородительнице, от сих одержащих мя зол и веселия исполни.

 

Песнь 3

Ирмос: Твоя песнословцы, Богородице, Живый и Независтный Источниче, лик себе совокупльшия, духовно утверди, в Божественней Твоей славе венцев славы сподоби.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Ты еси теплая Предстательница и твердое заступление, избави мя, Всесвятая, от нашедших на мя напастей, Ты бо еси, Владычице, падших исправление.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Избави мя, Пречистая, от сих напастей и бед и омрачение душевное, и уныние, и вся страсти отжени от мене, Чистая, да присно славлю Тя, Владычице.

Слава: К Тебе притекаю, Пречистая: не презри моя болезни и воздыхания, но призри на мя, сущаго в скорби, и сию мою печаль на радость преложи, Богоблаженная.

И ныне: Виждь, Владычице, беду мою и скорби, яко в тех лукавый враг поглотити мя тщится, но Ты, Пречистая Богородице, препни то его злохитрое коварство, да, избавлься, славлю Тя, Твердую Заступницу.

Господи, помилуй (трижды). Слава, и ныне:

 

Песнь 4

Ирмос: Седяй в Славе на Престоле Божества во облаце легце, прииде Иисус Пребожественный Нетленною Дланию и спасе зовущия: слава, Христе, силе Твоей.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Ты еси, Пречистая Богородице, надежда и утверждение мое нерушимое, и лютых бед свобождение, и в печали утешение, и души моея просвещение, и во уповании моем непоколебим столп.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

В сих печалех буди сладкое утешение и в бедах скорая Помощница, Тя бо, Мати Божия, стяжавшии от всех бед избавляются и ко спасению наставляются.

Слава: Ты еси, Пречистая Дево, и сущим в отчаянии прибежище, и немощным помогаеши, согрешивших исправляеши и ко спасению наставляеши, яко Мати Божия сущая.

И ныне: Приклонися к мольбам раба Твоего, Владычице, и не закосни избавити мя от сих всех бед и скорбей, яже одержат мя, и видимыя и невидимыя враги отжени от мене да не зле погибну, окаянный.

 

Песнь 5

Ирмос: Ужасошася всяческая о Божественней славе Твоей: Ты бо, Неискусобрачная Дево, имела еси во утробе над всеми Бога и родила еси Безлетнаго Сына, всем воспевающим Тя мир подавающая.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Суди обидящаго мя и от напраснаго оскорбления избави, мя, осужденнаго, яко Ты Судию Праведнаго родила еси, Всенепорочная, Иже хощет комуждо воздати по делом его.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Ты бо в напастех и скорбех милостивно защищаеши, и зде под кров Твой прибегающаго, приими, Пречистая, и мое сие малое от унылаго сердца моление, да не зле, во отчаянии погибну.

Слава: Милостивным и кротким оком, Богородительнице, и милосердием Своим призри на мя недостойнаго, и обстоящия напасти свободи призывающаго Тя на помощь, Всепречистая.

И ныне: Первозданнии Адам и Ева Тобою Пречистая, избавишася от слез, с ними же и аз припадаю Ти и молюся: да милостию Своею отреши и моя болезненныя слезы и подаждь полезная и утешение.

 

Песнь 6

Ирмос: Божественное сие и всечестное совершающе празднество, Богомудрии, Богоматере, приидите, руками восплещим, от Нея рождшагося Бога славим.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Внуши печальный вопль раба Твоего, требующаго помощи Твоея, Богомати: Ты бо еси упование мое, потщися печаль мою на радость преложити.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Избави мя, Мати Божия, от языка льстива и от человека неправедна изми мя, безпамятна: вся Ты можеши, яко Мати Зиждителя моего сущи.

Слава: Вем Тя, Богоблагодатная, многотрудным Целебницу, и аз, немощный духом, зову: от напастей сих и печали свободи и спаси мя, Владычице, к Тебе прибегающа.

И ныне: Избави мя от напасти сея и беды, Богоневесто, Тя бо устрои Бог на спасение и заступление сущу Ходатаицу, сего ради и мне, недостойну, исходатайствуй от сея печали свобождение.

Господи, помилуй (трижды). Слава, и ныне:

 

Кондак, глас 6-й

Не имамы иныя помощи, не имамы иныя надежды, разве Тебе, Владычице, Ты нам помози: на Тебе надеемся и Тобою хвалимся, Твои бо есмы раби, да не постыдимся.

 

Икос

Простри длани Твоя, имиже всех Владыку, яко Младенца, прияла еси за множество благости: не остави нас, всегда надеющихся на Тя, бодренною Твоею молитвою, и неисчетною простынею ущедри нас, и подаждь душам нашим милосердие Твое, во веки источающи. Тебе бо имамы, грешнии, Заступницу от находящих на ны бед и зол. Но, яко имущи милосердия щедроты, ускори на молитву и потщися на умоление, предстательствующи присно, Богородице, чтущих Тя.

 

Песнь 7

Ирмос: Не послужиша твари Богомудрии паче Создавшаго, но, огненное прещение мужески поправше, радовахуся, поюще: препетый отцев Господь и Бог, благословен еси.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Ты еси, Пречистая Богородице, Покровительница моя и непрестанное радование души моея, но, о Владычице Богородице, не презри мя, одержимаго лютою бедою и неутешимою печалию.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Ты еси крепость моя, Пречистая Владычице, и в нашедших на мя нечаемых скорбех утешение, и сего ради аз, недостойный раб Твой, всенадежно вопию Ти: помилуй мя, падшаго.

Слава: Исцели душевныя моя язвы, Владычице, и заступи мя, раба Твоего, и избави мя от оболгания сего неправеднаго и от всякаго навета, и от развращения изми мя, Преблагословенная.

И ныне: Сокруши советы неправедныя, иже и на мя изощрени суть, аз бо иныя помощи не имам разве Тебе, Чистая, и к Тебе прибегаю: не попусти ми погибнути, яко вся Тебе возможна.

 

Песнь 8

Ирмос: Отроки благочестивыя в пещи Рождество Богородичо спасло есть; тогда убо образуемое, ныне же действуемое, вселенную всю воздвизает пети Тебе: Господа пойте, дела, и превозносите Его во вся веки.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Душу мою сохрани под кровом крилу Твоею, Преблагословенная Богородице, от различных належащих на мя бед и скорбей избави, да не порадуется враг мой о моей погибели, но да славлю Тя, Божию Матерь, во веки.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Аз убояхся помощи человеческия искати, прибегох к Тебе, Всенепорочная, Ты еси всенадежная Хранительница христианом; днесь к покрову Твоему прибегох, надеяся на милость благоутробия Твоего, но Ты матерски помилуй мя, да славлю Тя во веки.

Слава: Ты еси, Пречистая, просвещение мое и избавление, Ты еси Помощница моя всерадостная, и стена нерушимая, и слава, и хвала моя, Всенепорочная Дево, Тебе усердно покланяюся и вопию: спаси мя, отчаявшегося, да прославлю Тя.

И ныне: На Тя всю надежду возложих спасения моего, Неискусобрачная Богородительнице, и на помощь призываю Тя: спаси мя от печали сея и напасти, разреши пленицы зол моих и от всех скорбей избави мя, да славлю Тя во веки.

 

Песнь 9

Ирмос: Всяк земнородный да взыграется, Духом просвещаемь, да торжествует же Безплотных умов естество, почитающее священное торжество Богоматере, и да вопиют: радуйся, Всеблаженная Богородице, Чистая Приснодево.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Изсше, яко скудель, от печали крепость моя и до ада приближихся от язв душепагубных, предвари, Мати Божия, заступлением Своим от одержащих мя скорбей рукою милости Твоея, да славлю Тя, Чистая Приснодево.

Слава: Всенепорочная Отроковице, всем верным крепкая Помощнице и упование христианом, буди о мне неотступная Молебница к Сыну Твоему и Богу, в Троице славимому, и подаждь свобождение от нашедшия на мя напасти, да вопию Ти: радуйся, Приснодево.

И ныне: Ты еси крепость моя, Пречистая, и прибежище, и стена необоримая, Ты еси теплая к Богу Молитвенница, всяких мя напастей и бед свободи, едина Благословенная, и ратуемыя на мя всуе разжени, яко прах да пою Ти: радуйся, Преблаженная Богородице, Чистая Приснодево. 

Чтобы оставлять комментарии, используя стандартную форму, необходимо войти или зарегистрироваться.
Так же вы можете оставить комментарий используя форму "Вконтакте"
Закрыть комментарии
Все категории раздела «Православие»
новые РЕЦЕПТЫ сайта