Познаем мир вместе
новые СТАТЬИ сайта
популярные бренды одежды из Беларуси

Канон Богородице перед иконой Семистрельная

Канон Богородице перед иконой Семистрельная

 

Акафист Богородице перед иконой Семистрельная

Молитва Богородице перед иконой Семистрельная

 

Дни памяти иконы Божьей Матери Семистрельная: в Неделю Всех святых и 13 (26) августа  

  

 

Тропарь, глас 8-й

Восприемши души человеческия и утоливши злый совет, сокруши Богомати Владычице, и разгони тьму прегрешений, и нас настави на путь смирения, яко да и мы будем во свете дел ходити, и Твоея иконы явлению торжествовати, и на помощь Твою уповати, и умильным гласом звати, Владычице, из глубины: помози, Едина Благословенная. 

 

Канон

 

Песнь 1

Ирмос: Отверзу уста моя, и наполнятся Духа, и слово отрыгну Царице Матери, и явлюся светло торжествуя, и воспою радуяся Тоя чудеса.

Припев: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Господи Боже мой, даруй ми язык и отверзи мне устне к похвалению Мати Твоея, и Ея образу песнь принести красную, сице вопиюще: умягчи злых сердца, Владычице.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Спасение мое и прибежище еси, Владычице, покров даровала еси Своею честною иконою, ей же предстоят вси людие, просяще помощи, и Тебе вопием: умягчи злых человек сердца, Владычице.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Марие, Пречистая Дево Богородице, посли ми благодать воспети Тя и Твоей иконе честней покланятися, вопиюще: умягчи злых сердца, Владычице.

Слава: Клеветы и наветы упраздни и от всякия злобы спаси, буди, Владычице, заступление, Своею чудною иконою соблюди вопиющих: умягчи злых сердца, Владычице.

И ныне: Тя Бог показа нам Заступницу и в скорбех Помощницу и дарова нам Твою честную икону на прославление всем и на исцеление вопиющим: умягчи злых сердца, Владычице, сынов.

 

Песнь 3

Ирмос: Твоя песнословцы, Богородице, Живый и Независтный Источниче, лик себе совокупльшия духовно, утверди, в Божественней Твоей славе венцев славы сподоби.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Радуйся, непостыдная Хранительнице; радуйся, Богородице, иже и мы радуемся о Твоей чудней иконе, красящеся, вопием: радуйся, умягчение злых сердец, Богородице.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Воистинну честная икона даровася христоименитым людем на прогнание духов нечистых и на здравие всем, требующим помощи от нея, вопиющим: радуйся, умягчение злых сердец, Богородице.

Слава: Облак светозарный показася Твоя честная икона, паче солнца сияюща и всем лучу простирающа, от болезней и скорбей избавляюща и злых отревающа, темже вси зовем ей: радуйся, умягчение злых сердец, Владычице.

И ныне: Яко да Твоими молитвами избавляемся, Богородице Дево, спаси, славословим Предстательницу, и Твоей честней иконе покланяемся, и молим Тя по Бозе, яко Матерь Божию: вопиющих умягчи злых сердца, Богородице.

Спаси от бед рабы Твоя, Богородице, яко вси по Бозе к Тебе прибегаем, яко нерушимей стене и предстательству.

Господи, помилуй (трижды). Слава, и ныне:

 

Тропарь, глас 2-й

Моление теплое и стена необоримая, милости источниче, мирови прибежище, прилежно вопием Ти: Богородице Владычице, предвари и от бед избави нас, Едина вскоре предстательствующая.

 

Песнь 4

Ирмос: Неизследный Божий Совет, еже от Девы, воплощения Тебе, Вышняго, пророк Аввакум усмотряя, зовяше: слава силе Твоей, Господи.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Непостыдную предстательницу нам дарова, икону Матери Своея, иже Ея зряще, веселимся и умильно зовем: помози, Владычице, всем, и от всех злых спаси, и Царствию Небесному сподоби.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Тобою вси спасаемся и от нахождений диавольских свобождаемся. Тя Бог показа нам Заступницу и Твою честную икону нам дарова, Ей же вопием: Владычице, помози, и от всех злых человек спаси, и Царствию сподоби.

Слава: Не умолчим, Владычице, чудес Твоя, яко Своею честною иконою всех спасаеши и страждущих от бед избавляеши, недужным цельбы подаеши, и нас от всех злых спаси и Царствию Небесному сподоби.

И ныне: Пение от недостойных раб приими, Мати Христа Бога, и не отрини мене от Своего Пречистаго Лица, но спаси от злых всех и Царствию Небесному сподоби.

 

Песнь 5

Ирмос: Ужасошася всяческая о Божественней сла­ве Твоей: Ты бо, неискусобрачная Дево, имела еси во ут­робе над всеми Бога, и родила еси Безлетнаго Сына, всем воспевающим Тя мир подавающая.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Удивляюся умом, ужасаюся душею и весь трепещу, но надеюся на милость благоутробия Твоего, Чистая, и вопию от сердца: яко Бога рождшая еси, Того моли от злых спасти душу мою.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Приидите, вси вернии, воспоем Пречистую Деву Марию и честному Ея образу поклонимся, вопиюще от сердца: радуйся, Гавриилово благовещение; радуйся, Царя Христа восприемши, и на руку Своею держа, яко солнце. Того моли, Чистая, от злых спасти душу мою.

Слава: Ублажим Матерь Божию Божественными песньми, идеже славится Пречестное имя, ту бесовская крепость разрушается, не могут терпети силы Ея, отбегают. Мы же о Ней веселимся и вопием Ей: моли Сына Своего от злых душу мою избавити.

И ныне: К Преблагословенней Деве Богородице, людие вси, припадем и молитву принесем, да умолит Сына Своего, Христа Бога нашего, от злых спастися всем.

 

Песнь 6

Ирмос: Божественное сие и всечестное совершающе празднество, богомудрии, Богоматере, приидите, ру­ками восплещим, от Нея рождшагося Бога славим.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Божественныя Твоея иконы святое явление, яко солнце, возсия в сердцах, луча всечестная просвещает светом Своим всех, вопиющих Ей: радуйся, Благая наша Предстательнице и скорая Помощнице, славословящих Тя, Пречистая, помилуй всех.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Правоверно чтущих Тя, Царицу всех Бога, и Твоей чудней иконе святей любезно покланяемся, вопиюще: о Божия Мати, спаси от клеветы злых человек, и избави мя славословящаго Тя, и помилуй.

 Слава: Божественней Твоей иконе покланяемся, Богородице Дево, просяще от Тебе великия милости, даруй рабом Своим, Едина Чистая, от всякия злобы избави и славословящих Тя, Пречистую, помилуй.

И ныне: О Мати Господа, моего Творца, Ты родила еси всех Царя Христа, Того моли, Чистая и Преблаженная, избавити души наша, славословящих Тя, Пречистую, помилуй.

Господи, помилуй (трижды). Слава, и ныне:

 

Кондак, глас 6-й

Око сердца моего смущают, и злый совет разоряет мя, сих сокруши, Дево Чистая, и не презри мое воздыхание, и супостаты на нас умягчи, Преблагословенная Владычице.

 

Икос

Радуйся, Престоле огнеобразный Божий; радуйся, Отроковице, седалище Царское, ложе преиспещренное посланное, златопорфирный чертоже, риза цветолучная, украшенный образе, молниеносное оружие, светильниче многосветлый, радуйся, Богородице, двенадесятостенный граде и дверь златокованная; радуйся, палато светообразная, позлащенная трапезо, Богоукрашенная сень; радуйся, Голубице Чистая; радуйся, яко от злых человек спасаеши, Преблагословенная Владычице.

 

Песнь 7

Ирмос: Не послужиша твари богомудрии паче Создавшаго, но огненное прещение мужески поправше, радовахуся, поюще: препетый отцев Господь и Бог, благословен еси.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Не имамы иныя Заступницы, токмо Тебе, Всенепорочная, да Тя вси яко Предстательницу воспеваем, и умильно аз зову: Чистая, от всех злых спаси мя.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

На моление мое умилосердися, и радость вместо печали даруй, Владычице, и от клеветы злых избави мя, да вопию Ти: от всех злых спаси мя.

Слава: Пречистыя и воспетыя Богоматере иконы принесем песнь, похвалами вопием: молися, Чистая, к рождшемуся из Тебе Сыну и Богу, от всех злых спасти мя.

И ныне: Богозрачная на земли паче всех родов явися, Чистая Богоотроковице, спаси всех, чтущих день празднества Твоего, Богородице Дево, от всех злых спаси мя.

 

Песнь 8

Ирмос: Отроки благочестивыя в пещи Рождество Богородичо спасло есть; тогда убо образуемое, ныне же действуемое, вселенную всю воздвизает пети Тебе: Господа пойте, дела, и превозносите Его во вся веки.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Отроковице Предобрая, явися луносиятельная, Чистая, утроба Твоя породи Избавителя, Егоже моли сохранитися нам от прилога диавольскаго, Тя бо чтущим, Заступницу, и Твоей иконе кланяемся, вопиюще со слезами: Дево Богородице, чтущих Тя, Многопетую, во веки сохрани.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Взираю на Божественный образ Твой, и чту Владычню Божию Матерь, и взираю на подобие Пречистаго Ея лица зрак, покланяюся и вопию: Дево Богородице, чтущих Тя, Многопетую, во веки сохрани.

Слава: Палато Слова, одушевленная Церковь, Престоле огнеобразный, раю словесный, мысленный виноград, грозд носяще, Христа, на руку, Чистая, приклони ухо Твое и услыши молитву раба Твоего, Дево Богородице: чтущих Тя, Многопетую, во веки сохрани.

И ныне: Тебе от сердца возложих песнь, спаси, Дево Чистая, и молися о мире, веси, яко на тя упование с Богом возлагаем и вопием: Дево Богородице, чтущих Тя, Всепетую, во веки сохрани.

 

Песнь 9

Ирмос: Всяк земнородный да взыграется, Духом просвещаемь, да торжествует же Безплотных умов естество, почитающее священное торжество Богоматере, и да вопиет: радуйся, Всеблаженная Богородице, Чистая Приснодево.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Всяк возраст к похвалению да подвижится Девы Богородицы и честному Ея образу всяк да поклонится, мы же, вернии, воспоем истинную Деву, Матерь Христову, сице рекуще: о Дево Богородице, сокруши стрелы вражия и умягчи злых сердца, Тя бо вси по долгу величаем.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Вознеси, Богородительнице, рог благоверных людей наших и подаждь на враги помощь, иноплеменных шатания низложи, Богородительнице Пречистая, невоеваны вся грады сохрани и соблюди и вся страны христианския сохрани, в них же имя Твое величается и верою от всех славится, да Тя вси, Матерь Божию, по долгу величаем.

Пресвятая Богородице, спаси нас.

Восхвалит Тя Небо и земля, вся отечествия язык, и вси руками да восплещут Матери Господни и образу Ея, Ангелом говейному, да поклонятся, с нами вопиюще: слава множеству щедрот Твоих, Едина Человеколюбивая, Тя вси по долгу величаем.

Слава: Падшим востание и унывающим радование, заблуждшим Наставница, болящим посещение и исцеление, грешным спасение, во бранех победа и всем христианом неложная Хранительница и умягчение злых сердец, Дево Богородице, темже Тя вси по долгу величаем.

И ныне: Приими песнь исходную, Мати Живаго Бога, и спаси всех, верно покланяющихся святому Твоему образу и чудотворней иконе и вопиющих Тебе, Богородительнице: молися, Пречистая, Сыну Своему, помиловатися нам от всех злых.

Чтобы оставлять комментарии, используя стандартную форму, необходимо войти или зарегистрироваться.
Так же вы можете оставить комментарий используя форму "Вконтакте"
Закрыть комментарии
Все категории раздела «Православие»
новые РЕЦЕПТЫ сайта
популярные бренды одежды из Беларуси