Познаем мир вместе
новые СТАТЬИ сайта
реклама

Канон святому преподобному Герману Аляскинскому

Икона преподобного Германа Аляскинского

 

Молитва преподобному Герману Аляскинскому

 

Память празднуем 27 июля
(9 августа)

 

Тропарь, глас 4-й

Лозу Православия принесл еси в Америку из России благочестивыя и, удобрив корень постническими трудами и напоив обильне молитвенными слезами, плоды принесл еси – виноград возлюбленный, Германе преблаженне отче наш. Темже и Бог тя прослави, яко апостола преподобнаго, нетлением мощей и благодатию чудес, от них же почерпающе благодеяния, восхваляем тя: слава Давшему ти крепость, слава Венчавшему тя, слава Даровавшему тя Америце светило Православия.

 

Иной Тропарь, глас 3-й

Преподобне отче наш Германе, первый светильниче, в земли нашей просиявый, приносим вси тебе похвалы сия, ты же, яко имеяй дерзновение ко Господу, буди заступник нам, и утешитель, и Церкви нашея покровитель дивный, да вси со умилением зовем ти: радуйся, отче наш Германе, Аляски и всея Америки преславный чудотворче.

 

Канон, глас 4-й

 

Песнь 1

Ирмос: Моря чермную пучину невлажными стопами древний пешешествовав Израиль, крестообразныма Моисеовыма рукама Амаликову силу в пустыни победил есть.

Припев: Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Господь тя избра, якоже Моисея иногда, в вождя веры алеутом, яко да, извед я из тьмы фараонитския, введеши во свет спасительный вопиющих: Господеви поим, славно бо прославися.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Египет идолослужения восплакася горце лишением народа избраннаго, иже тобою проидоша сквозе море Крещения в землю обетования Христова, вопиюще: Господеви поим, славно бо прославися.

Слава: Радовахуся Ангели о спасении чад твоих духовных, Германе преподобне, якоже Господь рече, Иже и прият я в лоно Церкве Православныя, воспевающих: Господеви поим, славно бо прославися.

И ныне: Мати Божия Благословенная, сохраняй ны, неопятненных в белой одежди Крещения и покаяния, воспевающих: Господеви поим, славно бо прославися.

 

Песнь 3

Ирмос: Веселится о Тебе Церковь Твоя, Христе, зовущи: Ты моя крепость, Господи, и прибежище, и утверждение.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Алеутов просветив, спасл еси от неприязни врага, ни богатством, ни силою приобретая их, но премудростию Духа, и подвигом преподобия, и проповедию благочестия, яко несть свят, якоже Бог наш, и несть праведен, паче Господа.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Не мудростию хвалился еси, но мудростию всех учил еси благочестию, любити Христа, и веровати в Него, и греха боятися, глаголя: несть свят, якоже Бог наш, и несть праведен, паче Господа.

Слава: Аще и в трудех и в страданиих подвиг твой совершил еси, но радости исполнен был еси, на сие бо едино токмо зря, яко Божие дело твориши, и яко несть свят, якоже Бог наш, и несть праведен, паче Господа.

И ныне: Родивши без семене мужняго от Троицы Единаго, Богородице Пречистая, дерзновение имаши богатно помогати всем в подвизе и страдании пребывающим и исповедающим: несть свят, якоже Бог наш, и несть праведен, паче Господа.

Господи, помилуй (трижды).

 

Седален, глас 4-й

Вознесен быв Христом в звание апостола и исполнив делом звание сие, радость имел еси со дерзновением рещи Господу: се аз и дети, яже ми дал еси жребий мой! И, прием тя во обители апостолов, венцем тя украси милости Своея, и тобою дарует благодать всем, творящим любовию честную память твою.

Слава, и ныне: Вознесену паче всех Чинов Ангельских, вемы Тя Ходатаицу пред Богом о нас, Богородице. Темже, припадающе пред образом Твоим честным, молим Тя: не отстави от нас милости Твоея, но всегда покрывай от всякаго нахождения вражия и путеводи ны ко пристанищу небурному жизни благочестивыя и спасения душам.

 

Песнь 4

Ирмос: Христос моя сила, Бог и Господь, честная Церковь Боголепно поет, взывающи, от смысла чиста, о Господе празднующи.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Овцы твоя из родов волчиих воспитав, стаду Христову сопричислил еси и, доброму Пастырю Христу я вручив, мирною душею взывал еси: слава силе Твоей, Господи.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Спасову добродетель, покрывшую Небеса проповедал еси во вся дни живота твоего и хвалы Его исполнил еси всю землю Алеутскую, Помощнику Богу взывая: слава силе Твоей, Господи.

Слава: Силою Бога твоего вся сотворив дивная и ужасная в животе твоем, не вознеслся еси мыслию, паче же смиряяся, взывал еси выну: слава силе Твоей, Господи.

И ныне: Имуще Тя, Мати Бога нашего, Ходатаицу за нас пред Судом Сына Твоего Божественнаго, любве и надежды исполнены есмы, взываша: слава силе Твоей, Господи.

 

Песнь 5

Ирмос: Божиим светом Твоим, Блаже, утренюющих Ти души любовию озари, молюся, Тя ведети, Слове Божий, истиннаго Бога, от мрака греховнаго взывающа.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Именем Господним моляся непрестанно, нищету в богатство вменил еси и, духом богатея, якоже Павел, глаголал еси: ничтоже имея, вся содержу души человеческия в Господе.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Иже тя в алеуты посла, Той тя и утешаше на всяк день поспешеством Своим, дондеже всех приобрел еси Христу и душу твою спасл еси в Господе.

Слава: Аще и един изшел еси на врага лукаваго, якоже Давид на Голиафа, но силою Креста низложил еси его падением великим и людей избавил еси в Господе.

И ныне: Можеши спасати от обстояний вражиих, Богородице, ихже хощеши, дана бо Ти есть благодать от Сына Твоего, в нихже и нас помяни, Чистая.

 

Песнь 6

Ирмос: Житейское море, воздвизаемое зря напастей бурею, к тихому пристанищу Твоему притек, вопию Ти: возведи от тли живот мой, Многомилостиве.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Еже любити Бога непщевал еси первое коемуждо от христиан, и другим проповедал еси, и сам к сему всеми силами подвизался еси.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Рукою крепкою начав дело апостольства твоего, до конца неотступно совершил еси е, дондеже всех ко Христу привел еси и венца от Христа сподобился еси.

Слава: Истину Христову глубиною души восприим, раб был еси неключим Господа твоего, вся бо повеленная исполнив, меньша всех себе смирением непщевал еси.

И ныне: Како не дивимся Богомужному Рождеству Твоему, Пречистая? Яко бо Мати безмужно низвела еси на землю Спаса нашего Иисуса Христа, в Немже спасаемся и жизнь наследствуем.

Господи, помилуй (трижды). Слава, и ныне:

 

Кондак, глас 8-й

Взбранному Воеводе своинствовався, в брань вступил еси на духа злобы в поле преподобия и апостольства. И, пожав победы обоюдныя, воздвизаеши нас вопити Тебе: радуйся, святе Германе, апостоле преподобный.

 

Икос

Несть наша брань противу крови и плоти, но к духовом злобы поднебесным, якоже рече апостол. Сего ради облек на ся всеоружие Божие в Валааме и, обувся добре в благовествование Православия, отшел еси в Америку, яко всеоружник Божий победительный. И подвигом добрым подвизався, веру Православную насадив и течение земнаго пути скончав, венец славы восприял еси от Бога по достоянию и нас воздвизаеши вопити тебе: радуйся, святе Германе, апостоле преподобный.

 

Песнь 7

Ирмос: Росодательну убо пещь содела Ангел преподобным отроком, халдеи же опаляющее веление Божие мучителя увеща вопити: благословен еси, Боже отец наших.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Из России изшед благочестивыя и в Америку достиг, совершил еси дело апостольства и преподобия, оттуду же в Вечное отшед Отечество, поеши Господеви: благословен еси, Боже отец наших.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Постом и молитвою влагу страстную плоти изсушив, дух возвысил еси в меру возраста Христова, во еже всем естеством пети возможеши: благословен еси, Боже отец наших.

Слава: Опасно проходя путь добродетели и не уклоняяся ни одесную, ни ошуюю, людей твоих водил еси безпорочно к Богу, и сам достигл еси Царство, идеже поеши: благословен еси, Боже отец наших.

И ныне: Христа Еммануила Мати Благословенная, предстательствы Твоими всели Дух Сына Твоего в сердца наша, яко да с нами Бога имуще, злых свободимся и пети выну возможем: благословен еси, Боже отец наших.

 

Песнь 8

Ирмос: Из пламене преподобным росу источил еси и праведнаго жертву водою попалил еси: вся бо твориши, Христе, токмо еже хотети. Тя превозносим во вся веки.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Вол, за любовь твою возлюбив тя и не единаго дне не стерпев смертнаго лишения твоего, сам убися в печали своей по Тебе, яко тварь сице воспевая Господеви.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Ангелы имел еси смолитвенники в тайне убогия келлии твоея, иже и известиша тя о дни и часе преставления твоего и прияша тя последи в лики святых воспевати во веки Господеви.

Слава: Людей твоих возлюбив паче всего на земли и вся благая им содеяв, Небесная прежде и земная, научил еси я доброму благочестию, во еже вкупе с ними зде и тамо воспевати Господеви.

И ныне: Утробу Твою освяти Родивыйся от Тебе, Богомати, и ширшую Тя Небес сотвори благоутробием матерним, имже всех нас покрываеши от всяческих бед, Благодатная.

 

Песнь 9

Ирмос: Бога человеком невозможно видети, на Негоже не смеют Чини Ангельстии взирати. Тобою бо, Всечистая, явися человеком Слово воплощенно, Егоже величающе, с Небесными вои Тя ублажаем.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Призре на смирение твое Господь, Егоже душа твоя величаше и о Немже дух твой радовашеся вся дни живота твоего на земли, и вознесе тя в Царствии Своем, яко единаго от избранных Своих.

Преподобне отче наш Германе, моли Бога о нас.

Общаго Владыку зриши ныне лицем к лицу. Не забывай убо в молитвах твоих всех, почитающих память твою, но сохраняй от лютых бед и погибели вечныя.

Слава: Юность твоя благочестива, мужество твое праведно, старость твоя свята и во веки жизнь блаженна. Моли убо спастися нам.

И ныне: Парфену Деву Тя вси ублажаем, праматернюю клятву разрушившую Рождеством Твоим и Адамово изгнание исправившую. Людей убо Твоих сохраняй змииных искушений всемогущим предстательством Твоим и введи ны в блаженство рая.

Чтобы оставлять комментарии, используя стандартную форму, необходимо войти или зарегистрироваться.
Так же вы можете оставить комментарий используя форму "Вконтакте"
Закрыть комментарии
Все категории раздела «Православие»
новые РЕЦЕПТЫ сайта
реклама